De trimsalon

De trimsalon is volledig en modern ingericht. Zo is er een elektrisch verstelbaar instapbad voor grote honden en elektrisch verstelbare trimtafels. Ook wordt er gebruik gemaakt van een waterblazer, Clippervac® en een ruime hondvriendelijke droogcabine. Een airco maakt het in warme periodes aangenaam voor zowel de honden als de trimmer.

Hoe lang duurt de trimbehandeling.

Dit is natuurlijk afhankelijk van de conditie van de vacht die uw hond heeft. Bijv.: anderhalf uur is gebruikelijk voor een boomerhondje. Doorgaans zijn er niet meer dan 2 honden in de trimsalon.

Klanten, die van ver komen.

Komt u van ver, meld dat dan bij het maken van de afspraak. Als de hond het toelaat, kunt u er gewoon bij blijven, of de agenda is aangepast zodat u niet lang hoeft te wachten.

Het wassen en waterblazen.

Voor een goede wasbehandeling kunt u afspraken maken voor zowel grote als kleine honden. De hond wordt dan gewassen en drooggeblazen. Eventueel worden losse haren met een kam verwijderd en wordt een lekker ruikende lotion aangebracht.
De honden worden twee keer in de shampoo gezet en daarna grondig uitgespoeld. Droogblazen gebeurt met een 2-motorige professionele waterblazer waarbij de waterdruppels met veel kracht uit de vacht worden geblazen. De hond is dan sneller en beter droog dan met een föhn.
Voor een wasbehandeling kunt u in de meeste gevallen op korte termijn terecht. De tijd die hiervoor nodig is, is ca 1 à 2 uur, afhankelijk van de grootte van de hond en de hoeveelheid (dikte) vacht.

In 1980 ben ik begonnen met trimsalon Vagebond. De naam is afgeleid van het bekende WaltDisney’s  Lady and the Vagebond. Hierboven een afbeelding van mijn eerste logo bordje en hiernaast het huidige logo.